Ordförande har ordet

Hej MCR:are!
Hoppas midsommar varit bra för Er och att ni fått spendera tid i stallet eller/och på hästryggen.
Ny anläggning!
Yterliggare ett möte, 19/6, har hållits med kommunen i frågan ny anläggning.
Vår grupp, hade en del nya förslag som vi presenterade. Det handlade om att ändra en del byggnaders
placeringar. T.ex. att försöka lägga ridhusen tillsammans och se till att tillfartsvägar till anläggningen blir bra ur
säkerhetssynpunkt. Vi hade hjälp av en av våra medlemmar Per-Aage "Peppe" Nilsson som är sakkunnig i
 bl.a. anläggningsritningar.
Förutom att tomtgränsen spelar roll hur byggnaderna placeras måste man även ta hänsyn till vissa säkerhetsavstånd
till yttre ringvägen.
Naturliga saker som vi påpekat är t.ex. bevattning, hinderförråd, omklädningsrum, läktare, boxplatser, karantänboxar,
silos, parkering, skrittmaskin m.m. Allt kommer att ses över när vi väl bestämt hur byggnaderna ska ligga.
Då kan man börja detaljplanera.
Kommunen tog detta till sig och fortsätter sitt arbete bl.a. utifrån vårt förslag.
Busskommunikation!
Hur vi kan påverka bussförbindelser återstår att se. Det är Region Skåne som handhar detta.
Vi kommer att ta kontakt med tekniska nämden i kommunen i just detta ärende.
Medlemshästar!
När det gäller medlemshästar/ponny på den nya anläggningen har vi absolut inte bestämt någonting
om hur turordningen ska se ut. Om du hört något rykte är det bara ett rykte.
Det handlar om hur många platser vi kan få först och främst.
Säkert däremot är att alla medlemshästar/ponny inte kan följa med till nya anläggning. Det finns inte plats.
Kommunen dikterar antalet men vi försöker ändå se olika möjligheter.
Besked om hur detta ska lösas kommer i god tid.

MRCO!
Malmö Ridklubbars Centralorganisation. Vi sammarbetar sedan många är i olika frågor.
Bl.a. anordnar vi tävlingarna på Ribban tillsammans.
För att ansöka om dessa tävlingar krävs det att ansökan görs av en av Malmöklubbarna.
Det har varit Klagshamn och MR som ansökt de senaste åren. Nästa år kan det bli MCR.
Då syns den klubben som arrangör i TDB m.m. men det är ju ett samarbete mellan klubbarna.
Alltså om du hjälper till gör du det för MRCO inte klubben som står i TDB.
Ridskolan!
Här hittar du anmälan, priser m.m. inför hösten 2013.
Håll utkik efter vad som händer i höst!
Hopptävling!
Lokal hopptävling för häst är planerad till söndagen 27 oktober.
Medlemshästmöte!
Planerat möte i början på höstterminen.
Jag kommer säkert att återkomma i sommar med ny information om det ena och andra.
Jag vill önska Er alla en skön glad sommar!

Äldre inlägg:

Nyheter om ny anläggning.

Hej.
Jag lovade återkomma med information om den nya anläggningen.
I klubbrummet finns nu ritningar som MCR har fått av fritidsförvaltningen.
Det är förslagsritningar från ett första möte. Klubben har många möten framför sig men här får
du en uppfattning om planerna just nu.
Detaljer och önskemål från klubben ska framföras till förvaltningen.
Du kan ställa dina frågor till Kris, This is a mailto link
Kris kan svara på en del och en del får vi avvakta med.
Välkommen in i klubbrummet och studera!

Hälsningar från

Hej alla MCR:are!
Sommaren är här!!!! Eller?
Jo så är det. Hoppas Ni mår gott i värmen.
Tack till alla Er som jobbade nere på Ribban 11-12 maj. Vilken glädje och vilken kunskap ni har.
Alla jag pratade med berömde arrangemanget och det arbete klubbarna lägger ner. Tänk
det är ändå "bara" lokala tävlingar men atmosfär och kvalitén var som på vilken regional/nationell tävling som helst.

Så roligt det kan vara att städa! Utemiljön på MCR fick en rejäl ansiktslyftning den 1 maj. Korvgrillning och god fika
blev belöningen. RUFS höll i taktpinnen.

Jag försöker vara på ridskolan så ofta jag kan och nu blir jag inte längre utskälld av Totte (Lottas hund).
Den aktivitet som är under eftermiddagarna och helger är härlig att skåda. 100 frågor rusar genom stallkontoret
och i slutändan blir allt löst för att lektionsryttarna ska kunna sitta upp på sina lektionshästar.
På förmiddagarna ser personalen till att hästarnas trivsel är god. Gödsling, ut och insläpp m.m. Det är ett tungarbetat stall
och ett avstånd till hagarna som inte är det behagligaste. Varför nämner jag detta? Jo detta är förutsättningen för en väl
fungerande ridskola och helt grundläggande för lektionsridningen. Ett tufft jobb. Men det kan bara bli bättre/enklare i framtiden.

Framtiden ja!
Den nya anläggningen!
Den 15 maj träffade delar av styrelsen fritidsförvaltningen i Malmö. Vi blev presenterade översiktsritningar i alla dess former.
Placering av stallar, ridhus(2), hagar, ridbana, parkering, personalutrymmen, kontor m.m. Dessa ritningar kommer att presenteras för Er
under vecka 21. Det är förslagsritningar.
Men, vi har en hel del frågor kvar att lösa tillsammans med kommunen. Du kommer att få löpande rapporter från mig om hur det
framskrider, men förslagsritningarna kommer som sagt att sättas upp. Jag meddelar på hemsidan hur, när och var.

Jägersro trav och galopp planerar också stort hur deras banor ska breddas och längas. MCR blir troligen, jag upprepar troligen inte nämnvärt berört.
Detta arbete planeras starta i slutet av 2013. Så fort mer information finns ska jag ge Er denna. Du kan läsa mer här:

Så här i Melodifestivaltider är det mycket fokus på detta i alla medier. Men Malmö Civila Ryttareförening nämns också ett antal gånger
i dagens sydsvenskan. Så det så!

Du som är intresserad av styrelseprotokollen så finns de att beskåda på stallkontoret. Fråga Lotta eller Kris.
Planen är att lägga ut dom på hemsidan.

Jag återkommer nästa vecka till Er i samband med att ritningarna presenteras. Då med mer information om vad som är på gång i klubben.
Håll utkik här på hemsidan.

Bästa hälsningar

Malmö Civila Ryttareförening