Malmö Civila Ryttareförbund 1925-1955

1920-TALET

I slutet av 1925 gjorde L O Wallin ett uttalande om att man borde sluta sig samman till ett ryttareförbund och på så sätt öka intresset för ridsporten. Han ansåg också att genom ordnade lektioner samt tävlingar och terrängritter skulle man öka ridskickligheten. På så sätt bildades Skånes Civila Ryttareförbund i december och tjugosex personer tecknade sig till medlemskap i förbundet. De kommande medlemmarna från Malmö och Lund slöt sig samman till förbundets första lokalavdelning, som fick namnet "avdelning I Malmö".

Klubben både ordnade och deltog varje år i många aktiviteter och tävlingar så som ryttarfester, utflykter, jakter, seriehoppningar, promenadritter, musikridningar mm.
Och varje år deltog eller anordnade man Hubertusjakter för att fira skyddspatronen S:t Hubertus. Ett år gick dessa jakter ifrån Husarkasernen mot Arlöv. Nordost om bron över Sege å började galoppen i riktning mot Helenelunds väderkvarn och vidare mot Kronotorp. Södra stambanan och västkustbanan korsades ner mot de härliga ängsmarkerna vid Öresund.

Jaktsällskapet hubertusdagen med fr v disp A Andersson,
 godsägare O Bager och dir L O Wallin i spetsen.

Skånes Civila Ryttareförbund avdelning I anordnade den 6 maj 1928 sin första stora tävling. Platsen var Sjöstugans nöjesfält i Limhamn och tävlingen innehöll tre hoppningsklasser. Mycket folk kom och genom dessa tävlingar gjordes en god propaganda för ridsporten.
På våren 1929 flyttade S C R in i Kronprinsens Husarregementes stallar på Husarkasernen. Detta var ett stort framsteg då man flyttade ifrån de trånga lokalerna vid Spångatan till kasernens luftiga lokaler och deras rymliga ridbanor både utom- och inomhus.

Uppdaterad: 19 MAR 2009 07:43

Elisedalsvägen 1