Hoppa till sidans innehåll

MCR till final i Ridsportsallsvenskans elitserie!

26 APR 2010 09:45
Grattis Clara, Julia, Julia, Emelie och Lina!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:54

Efter den tredje omgången stod det klart att Malmö Civilia Ryttareförening blev det segrande laget i Zon Syd.
Klubben kvalificerade sig för elitserien förra året och ställde upp med kanske Sveriges yngsta lag?! I laget har ridit Clara Hornbek 15 år, Julia Kringstad Håkansson 15 år, Julia Holmgren 16 år, Emelie Nordström 17 år och Lina Kringstad Larsson 23 år. Detta innebär en medelålder på 17,2 år! Lagledare är Kristin Kringstad Håkansson.
MCR har placerat sig på andra plats vid samtliga omgångar och detta ledde dem ända fram till att stå som gruppens segrare!
Efter omgång två, som gick i Fjälkestad lördagen 24/4, låg klubben på en delad första plats tillsammans med Österlens Ridklubb som också är nya i eliten. Men idag blev det lite för många ”4-felare” för Österlen och det blev en omhoppning mellan Malmö och Helsingborg. Spänningen var på topp! Det stod klart att MCR redan var klara för den stora finalen i Strömsholm men nu handlade det om vilket lag som skulle få åka med och slåss för Skåne! Om MCR vann omhoppningen skulle den andra Strömsholmsbiljetten tillfalla Österlen och för att Helsingborg skulle få åka krävdes en seger. Efter att Malmö dragit på sig fel stod det klart att Helsingborg vann laghoppningen och även den andra biljetten till Strömsholm. Det är inte första gången MCR är med i finalerna på Strömsholm; för två år sedan red flickorna hem en silvermedalj (slagna av Varberg med endast några få hundradelar) men den gången var det Ponnyallsvenskan. Nu, två år senare, har tjejerna gått över till häst och det är i stort samma gäng som packar sina lastbilar och åker till finalen i juni 2010. Kan en del av framgångarna tillskrivas det ”tighta” gäng som MCR-ryttarna faktiskt är?

Skribent: Catrin Hornbeck

Vill du sponsra MCR?

Då kan du få din logotype här under ett helt år. Kontakta oss för mer information om sponsorpaket.

Kontakta oss

facebook

motesplats

 

svea_190x150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 Ange alt-text här.

horze

Postadress:
Malmö Civila RF - Ridsport
Jägersro
21237 Malmö

Kontakt:
Tel: 040941850
E-post: mcr@malmocivilarytta...

Se all info