Hoppa till sidans innehåll

Möte med Fritidsnämnden

23 MAR 2011 13:48
Onsdagen den 17 mars hade MCR:s styrelse besök av två politiker från Fritidsnämnden och ett kommunalråd som bl a fick en visning av vår anläggning.
  • Skapad: 23 MAR 2011 13:48

På mötet deltog:

Frida Trollmyr, ordförande i fritidsnämnden

Josefin Malmkvist, vice ordförande i fritidsnämnden

Martina Nilsson, kommunalråd med ansvar för kultur, fritid och jämställdhet

Dessutom deltog MCR:s styrelse, Kris Kringstad och Irene Mattsson.

 

Mötet inleddes med en kort presentationsrunda.

Sedan visade vi anläggningen i två steg – utomhus (då BL och LL tog med gästerna till hagarna, galoppbanan, paddocken m.m. i bil) och inomhus då vi alla gick igenom stallet, ridhusen, omklädningsrum, toaletter och kontor.

 

Efter visningen presenterade MCR våra förslag på ny anläggnings utformning med hjälp av de ritningar som tidigare presenterats på årsmötet. LL berättade även kort om hästens naturliga behov och vilka argument det finns för att välja en lösning med större hagar och lösdriftsmöjligheter samt för en mer traditionell anläggning. Styrelsemedlemmarna, KK och IM berättade även lite om de problem vi har med vår nuvarande anläggning som vi skulle vilja lösa framöver.

 

Politikerna berättade att de insåg behovet av en ny anläggning och även hade förståelse för att samarbetet med Jägersro Trav & Galopp inte har fungerat optimalt. De nämnde utredningens försening som har skapat viss frustration även i fritidsnämnden. Hos politikerna fanns det stor förståelse för att vi gärna vill vara med och påverka planeringen av vår nya anläggning.

 

Sedan övergick vi till en mer öppen diskussion om hästhållning, om varför MCR tycker det är av stort värde att ha medlemshästar uppstallade på anläggningen och inte enbart skolhästar, och vi diskuterade behovet av arbetskraft som har förändrats mycket jämfört med för 20 år sedan.

 

Sammanfattningsvis fick MCR stort gehör för sina tankar och idéer under mötet och vi ser fram emot att fortsätta arbetsprocessen. Lokaliseringsförslaget har publicerats den 22 mars och går nu ut på remiss. Nästa steg är att politikerna godkänner lokaliseringsförslaget och börjar arbeta med budget.

 

Skribent: Pernilla Lundahl

Vill du sponsra MCR?

Då kan du få din logotype här under ett helt år. Kontakta oss för mer information om sponsorpaket.

Kontakta oss

facebook

motesplats

 

svea_190x150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 Ange alt-text här.

horze

Postadress:
Malmö Civila RF - Ridsport
Elisedalsvägen 1
21377 Malmö

Besöksadress:
Elisedalsvägen 1
21377 Malmö

Kontakt:
Tel: 040941850
E-post: mcr@malmocivilarytta...

Se all info