Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

03 APR 2013 08:06
Läs om MCRs framtid enligt Bertil, MCRs ordförande.
  • Skapad: 03 APR 2013 08:06

Hej alla MCR:are!
 
Jag hoppas att Er Påsk varit bra och skön. Kall har den i alla fall varit.
 
Det har gått en tid sedan årsmötet och jag vill passa på att tacka för förtroendet att bli vald till
ordförande. MCR är ju den klubb som jag styrde kursen till för många år sedan. Cyklade från Vitemöllegatan tvärs över Rosengård, som bara fanns delvis. Klubbrummet tog det några månader innan jag vågade mig in i. Där fanns ju de "vuxna" (15 år och uppåt). 

 
Åren gick och MCR blev "ungdomsgården" som gällde. Förutom lektionsridning blev det tävlingsorganisationen, Remonterna, Tarpanen och ett par år som sekreterare i MCR styrelse.
Sedan blev det att gifta sig, fick tre underbara barn som idag är vuxna. Axel, Nils och dotter Linnéa. Linnéa är den som aktivt rider, hoppning, upp till 140.
Jag tävlade själv under ett 15-tal år i fälttävlan och hoppning. Krönte karriären med SM/NM i fälttävlan.
 
I mitt kommande styrelsearbete med den nya styrelsen, som presenteras här på hemsidan snart, blir det många nya utmaningar.
Siktet för klubben är givetvis NY ANLÄGGNING. Jag var där häromdagen och blev inspirerad.
 

 

Nu efter påsk blir det möte med Kommun och Travet så vi kan börja att på allvar lägga ut riktlinjer och önskemål för att kunna behålla god kvalitet på ridskolan, personal/medlemsutrymmen, hagar m.m.  Styrelsen kommer löpande att rapportera om utvecklingen.

 

Men under tiden är det vår vardag på Jägersro som ska löpa vidare.

Mina tankar är att arbeta med styrelsen m.fl. i bl.a. grupper som driver olika frågor.

Du finner under "Föreningen/Styrelsen" de tänkta arbetsgrupperna. Där kommer också att informeras om gruppernas arbete. 


Från den dagliga verksamheten kan nämnas att "Dropp in" ridningen är en succé samt "Prova på" var mycket välbesökt. Se bild på Facebook.

Visste ni att det pågår Dagisridning dagligen på klubben!! Häftigt!


RUFS, som har sin egen informationsflik på hemsidan, hade under 2012 ett intensivt år med planerade aktiviteter som täckte hela året. I planeringen för 2013 ligger bl.a. en ”Trivseldag” den 1 Maj. Uppskattat och trevligt redan 2012. Fler trivselaktiviteter följer.

REMONTERNA är i full sving med möten och planering. Engagerade ungdomar, härligt. Dom är ju vår framtid. Under påsklovet var följande inplanerat: rykttävling, äggletning och fångarna i stallet!!! Mycket information går via Facebook men Remonterna har även sin informationsflik här på hemsidan.

MCR har alltid varit en aktiv klubb på alla plan. Och så är det även idag. Ridskolan håller hög kvalitet med duktig personal och aktiva instruktörer. Trångboddhet och ålderskrämpor på anläggningen bidrar givetvis på utvecklingen just nu. MEN, det ska vi ändra på i framtiden.

Jag vill önska alla medlemmar en skön april månad med mycket vårsol och att vinterpälsen försvinner på våra vänner i stallet.

Bertil Sjödin                                                                                                                                                                                  Ordförande

Malmö Civila Ryttareförening


Skribent: Jana Mulačová

Vill du sponsra MCR?

Då kan du få din logotype här under ett helt år. Kontakta oss för mer information om sponsorpaket.

Kontakta oss

facebook

motesplats

 

svea_190x150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 Ange alt-text här.

horze

Postadress:
Malmö Civila RF - Ridsport
Elisedalsvägen 1
21377 Malmö

Besöksadress:
Elisedalsvägen 1
21377 Malmö

Kontakt:
Tel: 040941850
E-post: mcr@malmocivilarytta...

Se all info