Hoppa till sidans innehåll
Foto: Julia Kringstad Julia Kringstad

Julia Kringstad - Malmös hopptalang


Vi skickade iväg några frågor till Julia Kringstad, som är en av MCRs duktiga tävlingsryttare. Här är svaren.

 

Vad heter du? 
Julia Kringstad Håkansson


I vilken gren tävlar du, och i vilken svårighetsklass? 
Jag tävlar i hoppning på internationell nivå som junior. 


Berätta lite om dig själv. Ålder, familj, hur länge har du ridit, hur började du med hästar?
Jag är 16 år och bor tillsammans med mina två syskon och mina båda föräldrar, min mamma Kris känner ni alla till. Jag har ridit i hela mitt liv då jag i princip är uppvuxen på hästryggen. Jag började tävla när jag var 6 år och sedan dess har det fortsatt. Dock var det inte direkt på hoppningen. Fram tills jag var 10 år ägnade jag faktiskt väldigt mycket tid åt ponnygalopp. Det började då min första ponny blev så förskräckt så fort han rev ett hinder så jag kände att jag behövde göra något annat med honom. Under åren med ponnygalopp hann jag rida två SM varav jag tog hem silver med min B-ponny 2004. 


Berätta lite om din/dina hästar.
Jag har just nu tre hästar som jag tränar och tävlar. 
Care For You, en fyraåring efter Careful som jag haft sedan den var ett. Han är just igång satt och håller på att tränas upp för att kunna tävla lite innan sommaren. 
Special Destiny är ett 6 årigt sto efter Regino-Forever som jag haft sedan i höstas. Hon är mycket energisk men med ett otroligt hopp och med lite tid kan nog förhoppningsvis bli riktigt bra. Just nu tävlar hon 1.20-1.25 bara för att lära sig att slappna av och inte överhoppa sig. 
Albion är min häst som går de stora klasserna. Jag fick honom i Mars, dagen innan elitallsvenskan. Jag har tävlat honom upp till 1.40. Det har än så länge gått väldigt bra men vi har inga större mål för året, härnäst ska jag tävla några internationella tävlingar och sedan åker jag till England och jobbar hela sommaren. 


Bästa tävlingsminne?
Det finns så himla många bra men om jag bara får välja ett så får det nog bli när jag vann i Globen. Det var en otrolig känsla att inför så stor publik verkligen visa vad jag går för. Liksom mäktigt på något vis, jag menar ett helt fullsatt globen och alla är koncentrerade på mig i just den sekunden. Och sedan att jag vann var ju ännu bättre! Det betyder väldigt mycket att få rida i en sådan arena, det är ju inte speciellt många som får möjligheten. Det är otroligt roligt.


Bilden ovan visar Julia och Special Destiny.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:54 Skribent: Lisa Hansson

Vill du sponsra MCR?

Då kan du få din logotype här under ett helt år. Kontakta oss för mer information om sponsorpaket.

Kontakta oss

facebook

motesplats

 

svea_190x150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 Ange alt-text här.

horze

Postadress:
Malmö Civila RF - Ridsport
Elisedalsvägen 1
21377 Malmö

Besöksadress:
Elisedalsvägen 1
21377 Malmö

Kontakt:
Tel: 040941850
E-post: mcr@malmocivilarytta...

Se all info